Η LG ασκεί ολοκληρωμένη περιβαλλοντική προσέγγιση καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής των προϊόντων της
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Η LG ασκεί ολοκληρωμένη περιβαλλοντική προσέγγιση καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής των προϊόντων της

Η πράσινη στρατηγική της εταιρείας διαχωρίζεται σε 4 κατηγορίες: Άνθρωπος, Ενέργεια, Πόροι και Συσκευασία.

Η LG Electronics ως ηγέτιδα εταιρεία στην ανάπτυξη πράσινων καινοτομιών, επενδύει συνεχώς στην έρευνα και ανάπτυξη προηγμένων και πιο φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων και υπηρεσιών. Με την παροχή διαφοροποιημένης αξίας προς τους πελάτες της, η LG επιδιώκει την προστασία του πλανήτη, τη βιώσιμη κοινωνική πρόοδο και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των καταναλωτών. 

Η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 150.000 τόνους στη διαδικασία παραγωγής, έως και το 2020. Γι΄ αυτό το λόγο, έχει ορίσει ως στρατηγική την ανάπτυξη προϊόντων που μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε όλο τον κύκλο ζωής τους.

Άνθρωπος
Για να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στον άνθρωπο, η LG Electronics εργάζεται για τη βελτίωση του οικιακού περιβάλλοντος για τους καταναλωτές της, αντικαθιστώντας τις επικίνδυνες ουσίες, μειώνοντας τους θορύβους από τις οικιακές συσκευές και προσθέτοντας στα προϊόντα αντι-αλλεργικές και αντιβακτηριακές λειτουργίες.

Ενέργεια
Η ενεργειακή στρατηγική της LG Electronics επικεντρώνεται σε δύο βασικούς τομείς: τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά τη χρήση και την παραγωγή.

Πόροι
Η LG Electronics προσπαθεί να βελτιώσει τη διαχείριση των πόρων μειώνοντας τη χρήση τους και αξιοποιώντας την ανακύκλωσή τους. Από τη φάση του σχεδιασμού, η εταιρεία εργάζεται για τη βελτίωση της ποιότητας των υλικών και της δομής των προϊόντων και επιδιώκει να βελτιώσει την απόδοση του προϊόντος μειώνοντας το μέγεθος και το βάρος του. Για να βελτιωθεί η δυνατότητα ανακύκλωσης, η LG διαθέτει μια εσωτερική διαδικασία για την κατασκευή προϊόντων.

Συσκευασία
Η LG Electronics λαμβάνει υπόψη περιβαλλοντικούς παράγοντες για την ανάπτυξη των υλικών συσκευασίας της καθώς και την ανάπτυξη των προϊόντων της. Το 2012, η εταιρεία καθόρισε τις κατευθυντήριες γραμμές για τη μείωση του βάρους και του όγκου, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας. Με βάση τις αυτές τις γραμμές, η LG καθιέρωσε επίσης τη διαδικασία ανάπτυξης πράσινων συσκευασιών και εφάρμοσε τη διαδικασία στα προϊόντα τηλεόρασης.
 

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Η LG συνεισφέρει στο έργο της Ithaca Laundry, μοιράζοντας αγάπη και αισιοδοξία στους άστεγους της Αθήνας - Κεντρική Εικόνα

Η LG στέκεται για 8η συνεχόμενη χρονιά αρωγός στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και σε συνεργασία με το Ithaca Laundry βελτιώνει την καθημερινότητα και τις συνθήκες υγιεινής των αστέγων της Αθήνα

LG - Ithaca Laundry

Η LG, η οποία στηρίζει την Ithaca Laundry τα τελευταία επτά χρόνια, βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες στην Πλατεία Κουμουνδούρου και παρακολούθησε από κοντά το έργ