Η LG ασκεί ολοκληρωμένη περιβαλλοντική προσέγγιση καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής των προϊόντων της
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Η LG ασκεί ολοκληρωμένη περιβαλλοντική προσέγγιση καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής των προϊόντων της

Η πράσινη στρατηγική της εταιρείας διαχωρίζεται σε 4 κατηγορίες: Άνθρωπος, Ενέργεια, Πόροι και Συσκευασία.

Η LG Electronics ως ηγέτιδα εταιρεία στην ανάπτυξη πράσινων καινοτομιών, επενδύει συνεχώς στην έρευνα και ανάπτυξη προηγμένων και πιο φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων και υπηρεσιών. Με την παροχή διαφοροποιημένης αξίας προς τους πελάτες της, η LG επιδιώκει την προστασία του πλανήτη, τη βιώσιμη κοινωνική πρόοδο και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των καταναλωτών. 

Η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 150.000 τόνους στη διαδικασία παραγωγής, έως και το 2020. Γι΄ αυτό το λόγο, έχει ορίσει ως στρατηγική την ανάπτυξη προϊόντων που μειώνει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε όλο τον κύκλο ζωής τους.

Άνθρωπος
Για να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στον άνθρωπο, η LG Electronics εργάζεται για τη βελτίωση του οικιακού περιβάλλοντος για τους καταναλωτές της, αντικαθιστώντας τις επικίνδυνες ουσίες, μειώνοντας τους θορύβους από τις οικιακές συσκευές και προσθέτοντας στα προϊόντα αντι-αλλεργικές και αντιβακτηριακές λειτουργίες.

Ενέργεια
Η ενεργειακή στρατηγική της LG Electronics επικεντρώνεται σε δύο βασικούς τομείς: τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά τη χρήση και την παραγωγή.

Πόροι
Η LG Electronics προσπαθεί να βελτιώσει τη διαχείριση των πόρων μειώνοντας τη χρήση τους και αξιοποιώντας την ανακύκλωσή τους. Από τη φάση του σχεδιασμού, η εταιρεία εργάζεται για τη βελτίωση της ποιότητας των υλικών και της δομής των προϊόντων και επιδιώκει να βελτιώσει την απόδοση του προϊόντος μειώνοντας το μέγεθος και το βάρος του. Για να βελτιωθεί η δυνατότητα ανακύκλωσης, η LG διαθέτει μια εσωτερική διαδικασία για την κατασκευή προϊόντων.

Συσκευασία
Η LG Electronics λαμβάνει υπόψη περιβαλλοντικούς παράγοντες για την ανάπτυξη των υλικών συσκευασίας της καθώς και την ανάπτυξη των προϊόντων της. Το 2012, η εταιρεία καθόρισε τις κατευθυντήριες γραμμές για τη μείωση του βάρους και του όγκου, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας. Με βάση τις αυτές τις γραμμές, η LG καθιέρωσε επίσης τη διαδικασία ανάπτυξης πράσινων συσκευασιών και εφάρμοσε τη διαδικασία στα προϊόντα τηλεόρασης.
 

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Η ομάδα LG Αθλητές του Αύριο επέστρεψε στις προπονήσεις στο Eurohoops Dome - Κεντρική Εικόνα

Μετά από μεγάλο διάστημα αποχής λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η ομάδα «LG Αθλητές του Αύριο» της LG Electronics Hellas επέστρεψε στις προπονήσεις στο Eurohoops Dome με μεγάλο ενθουσιασμό και σχολαστική τήρηση των απαραίτητων μέτρων υ

Platinum βραβείο για το τμήμα LG Business Solutions στα Tourism Awards 2020  - Κεντρική Εικόνα

Την ύψιστη διάκριση απέσπασε το τμήμα LG Business Solutions της LG Electronics στα φετινά Tourism Awards λαμβάνοντας το Platinum βραβείο στην κατηγορία Best Νew Solution for Tourism.