Οι εντός και εκτός γηπέδου δραστηριότητες της ομάδας “LG Αθλητές του Αύριο” της Ακαδημίας Eurohoops
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Οι εντός και εκτός γηπέδου δραστηριότητες της ομάδας “LG Αθλητές του Αύριο” της Ακαδημίας Eurohoops

Οι προπονήσεις της ομάδας “LG Αθλητές του Αύριο” ολοκληρώθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Eurohoops στην Αθήνα. Η ομάδα, που έχει δημιουργηθεί από την LG Electronics σε συνεργασία με τους διευθυντές της Ακαδημίας, Θοδωρή Παπαλουκά και Δημήτρη Διαμαντίδη, συμμετείχε παράλληλα με τις προπονήσεις της σε πολλές και ενδιαφέρουσες αθλητικές δραστηριότητες.

 

Πιο συγκεκριμένα:

  • Η ομάδα “LG Αθλητές του Αύριο” συμμετείχε στην χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση “Kids vs Parents που πραγματοποιήθηκε στο Eurohoops Dome, στην οποία οι αθλητές αναμετρήθηκαν σε φιλικούς αγώνες με αντίπαλους τους γονείς τους. Στους φιλικούς αγώνες της εκδήλωσης συμμετείχαν με τη μεριά των γονιών και οι διευθυντές της Ακαδημίας Θοδωρής Παπαλουκάς και Δημήτρης Διαμαντίδης, προσφέροντας μοναδικό θέαμα σε όλους μέσα σε ένα απολαυστικό και διασκεδαστικό κλίμα. Την ίδια ημέρα, ο δημοφιλής Έλληνας μπασκετμπολίστας Γιώργος Πρίντεζης πραγματοποίησε επίσκεψη-έκπληξη στο Eurohoops Dome, φωτογραφήθηκε με μικρούς και μεγάλους και μίλησε με τους νεαρούς αθλητές που είχαν την ευκαιρία να δουν ένα από τα ινδάλματά τους από κοντά.

 

  • Οι 26 αθλητές της ομάδας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη διαδραστική πρωτοποριακή έκθεση ‘The Champion στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στις 25 Ιανουαρίου. Μαζί με τους γονείς-συνοδούς τους και τους προπονητές τους, τα παιδιά παρακολούθησαν την επιστημονικά σχεδιασμένη έκθεση για τον αθλητισμό, η οποία προσφέρει μία συναρπαστική εμπειρία υψηλής τεχνολογίας, με στόχο να αναδείξει τις επιδόσεις και τις δεξιότητες του κάθε αθλητή μέσα από μια σειρά δοκιμασιών. Έτσι, όλοι μαζί είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την τεχνική, τις αντοχές και τα αντανακλαστικά τους, συμμετέχοντας σε δοκιμασίες-αγωνίσματα με μεγάλη ποικιλία.

 

  • Την Παρασκευή 15 Μαρτίου η ομάδα “LG Αθλητές του Αύριο” συμμετείχε σε φιλικό αγώνα με την σχολική ομάδα Shimon ben zvi high school από το Ισραήλ. Οι δύο ομάδες αντάλλαξαν λάβαρα ακολουθώντας την εθιμοτυπική πρακτική μεγάλων ομάδων και αναμετρήθηκαν στο παρκέ σε έναν συναρπαστικό αγώνα. Με την ομάδα “LG Αθλητές του Αύριο” αγωνίστηκε και ο Euroleague Legend, Θοδωρής Παπαλουκάς, ενθουσιάζοντας τους συμμετέχοντες που είχαν την ευκαιρία να παίξουν μαζί με ένα θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, σε μια εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη!

 

  • Στο πλαίσιο των προπονήσεων της ομάδας, οι 26 αθλητές συμμετείχαν στο πρώτο σεμινάριο εκμάθησης τακτικών και λήψεων αποφάσεων στο μπάσκετ, Technical School, το οποίο πραγματοποιήθηκε με τη χρήση των προηγμένων οθονών LG στις 19 Απριλίου στο Eurohoops Dome. Με τη δύναμη της τεχνολογίας και της τεχνογνωσίας της LG, οι αθλητές εκπαιδεύτηκαν σε θεωρητικό επίπεδο μέσω μιας ειδικά σχεδιασμένης διάταξης που περιλάμβανε μια LG οθόνη. Μέσω της διάταξης αυτής τα παιδιά παρακολούθησαν στιγμιότυπα από μεγάλους διεθνείς αγώνες μπάσκετ, μελέτησαν με τον Head Coach & Basketball Director της Eurohoops Academy, Κωνσταντίνο Σταμάτη, τις τακτικές που χρησιμοποιήθηκαν από κάποιες από τις μεγαλύτερες ομάδες παγκοσμίως και έμαθαν τα βασικά στοιχεία της διαδικασία λήψεων αποφάσεων σε αγώνες μπάσκετ.

 

Η κα Τζώρτζια Σταυροπούλου, Senior Marketing Manager της LG Electronics Hellas, δήλωσε σχετικά: «Στόχος της LG για την ομάδα “LG Αθλητές του Αύριο” είναι να προσφέρει τα κατάλληλα εφόδια στους αθλητές για να ακολουθήσουν τα όνειρά τους στο μπάσκετ μέσω της προπόνησής τους στην κορυφαία Ακαδημία Eurohoops. Εκτός από τις προπονήσεις από το έμπειρο προπονητικό team της Ακαδημίας, θέλουμε να παρέχουμε μία ολοκληρωμένη αθλητική εμπειρία στα παιδιά μέσω διάφορων δραστηριοτήτων. Θα συνεχίσουμε δυναμικά και τους επόμενους μήνες με πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις!»

 

Ο κος Κωνσταντίνος Σταμάτης, Head Coach & Basketball Director της Eurohoops Academy, δήλωσε σχετικά: «Η προπονητική ομάδα της Ακαδημίας Eurohoops και η LG έχουν δημιουργήσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να αναπτύξουν τις δεξιότητες της νέας γενιάς αθλητών αξιοποιώντας ευκαιρίες και δυνατότητες που έχουμε. Το πρόγραμμα υποτροφίας των αθλητών περιλαμβάνει πολλές και ενδιαφέρουσες αθλητικές δραστηριότητες αλλά και θεωρητική εκπαίδευση, τα οποία είναι εξίσου σημαντικά με την προπόνηση, θα συμβάλουν σημαντικά στην εξέλιξή τους και έτσι τα παιδιά θα έχουν μία πολύπλευρη εμπειρία στο μπάσκετ».

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Η LG συνεισφέρει στο έργο της Ithaca Laundry, μοιράζοντας αγάπη και αισιοδοξία στους άστεγους της Αθήνας - Κεντρική Εικόνα

Η LG στέκεται για 8η συνεχόμενη χρονιά αρωγός στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και σε συνεργασία με το Ithaca Laundry βελτιώνει την καθημερινότητα και τις συνθήκες υγιεινής των αστέγων της Αθήνα

LG - Ithaca Laundry

Η LG, η οποία στηρίζει την Ithaca Laundry τα τελευταία επτά χρόνια, βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες στην Πλατεία Κουμουνδούρου και παρακολούθησε από κοντά το έργ